sunnuntai 8. toukokuuta 2011

Kasvetaan, vartutaan, eletään

Olisikohan taas aika kertoa viisipäisen koiralaumamme elämästä? Edellisestä kirjoituksesta on jo aikaa, tuolloin elettiinkin vahvasti pentujen elämää ja kisatulokset olivat mitä olivat, ja muut koirat hieman sivuosassa. Mutta nyt on tähänkin asiaan tullut muutosta.

Kaikki A-pennut ovat kuuleman mukaan kasvaneet hurjasti. Elävänä esimerkkinä oma Aatumme, joka on jo ehtinyt startata vahvasti metsäjäljessä ja tokossa. Myös BH käytiin nopeasti nappaamassa plakkariin, ja tavoitteina on nyt ainakin valioituminen kummastakin lajista ja lisäksi näyttelyissä käyminen. Koko pentue olisi tarkoitus tavata ensimmäisen kerran Liettuan voittajassa 29. tätä kuuta. Näyttelyssä Neranne hoitaa oman Arttunsa, mutta Adriannen olen luvannut esittää Santun puolesta. Näyttelyyn on siis tarkoitus pyytää lisäkäsiä apuun, koska kahden voimin ei kyllä onnistu esittää kaikkia koiria, ainakaan jos kehät menevät päällekäin enkkujen kehän kanssa. Mutta, ilmoittautumisia pitäisi nyt laitella voittajiin, jotta ei jää osallistuminen ihan viime tinkaan ja voidaan suunnitella muut menot sen mukaan.

Ja onhan meillä tulosten kanssa edettykin. Weeti valioitui viimein mejästä ja on nyt vFIN JVA! Epun kanssa on valioitumisen jälkeen haettu I-palkintoja myös muista maista, ja mukavaa olisi, jos saataisiin herra valioitumaan vielä useammastakin maasta. Naperon ja Iisan kanssa pyritään valioitumana Ruotsin puolella, katsotaan sitten miten tuon Aatun kanssa mennään.

Kaksi uutta tulokasta meillä on nyt suunnitteilla. Tarkoitus olisi tuoda ulkomailta englanninspringerspanieliuros ja Suomesta olen tutulta kasvattajalta kysellyt onko hänellä tarjota meille sopivaa welshiä. Kyseinen nainen on ilmoittanut, että hän on jossain vaiheessa tuomassa Suomeen welshinartun, jonka voisi meille luovuttaa, eli mitä luultavimmin meille on pian muuttamassa kaksi uutta koiraa. Pieni koiralauma kasvaa, mutta eiköhän tässä kuitenkin pärjätä. Kun nyt saadaan Eppua kisattua ja löydetään morsian, niin sitten olisikin taas pentueen aika. Aikaisintaan elokuussa kuitenkin, kun luultavasti täytyy alusta alkaen kisata itsekin sopiva narttu pojalle. Mutta, meillehän on sellainen tulossa, eli luultavasti ei suurempaa ongelmaa. Täytyy nyt tarkemmin vielä kysellä tuosta saapumisajankohdasta.

Sivutkin ovat uusiutumassa, vielä muutamia kohtia täytyy katsella. (;

1 kommentti:

  1. Paljon onnea teille hienoista tuloksista!
    Uusia koiria on teillekkin tulossa, meille ehkäpä uusi käppänä, mutta katsotaan sitä nyt vielä.

    Mites Niilo on jaksellut, onkos poika kasvannut paljonkin? Olisi kiva päästä joskus häntä katsomaan ;)

    Toivottavsti pian saadaan uudet sivutkin julkaistua!

    -Wilma

    VastaaPoista